Jabolčni muffini s kozjim sirom Brique de chevre
Če brskate med recepti s kozjim sirom, ste naleteli na hiter in okusen prigrizek. Odličen tudi za na pot. Sladek okus jabolk in mehak kozji sir La Brique de Chevre sta nepričakovan, a popoln par.
200 g bele moke
50 g polnozrnate moke
2 žlički pecilnega praška
100 g sladkorja
1 žlička vaniljeve arome
2 jajci
1,3 dl mleka
4 žlice olja
2 jabolki
za glazuro:
150 g sladkorja v prahu
4 žlice vode
nekaj kapljic vaniljeve arome
2 žlici nasekljanih lističev timijana
za okras:
24 tankih rezin kozjega sira Brique de chevre
20 g tekočega medu
lističi ali cvetovi timijana za okras
- Pečico segrejemo na 180 °C. V pekač za 12 muffinov namestimo papirnate posodice. Jabolki operemo, olupimo in naribamo.
- V veliki skledi zmešamo suhe sestavine: obe vrsti moke, pecilni prašek in sladkor.
- V drugi skledi razžvrkljamo jajci in primešamo mleko, olje in vaniljevo aromo. To mešanico zlijemo v skledo s suhimi sestavinami in dobro premešamo. Vmešamo še naribana jabolka.
- S pripravljeno zmesjo napolnimo papirnate posodice in muffine pečemo 25 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, naj se nekaj minut ohlajajo v pekaču, nato jih prestavimo na rešetko, kjer naj se ohladijo do konca.
- Za glazuro v skledi stepemo sladkor v prahu, vodo in vaniljevo aromo, nato dodamo nasekljane timijanove lističe in nežno premešamo. V glazuro pomočimo zgornjo stranico muffinov (ali pa jih z glazuro prelijemo), da je obloga tanka.
- Kozji sir Brique de chevre tanko narežemo in prihranimo na sobni temperaturi, da se razvije poln okus.
- Ko se glazura na muffinih strdi, nanjo kapnemo nekaj medu, na muffine previdno položimo po dve rezini kozjega sira Brique de chevre in jih okrasimo s timijanovimi lističi ali cvetovi.