Jabolčni muffini s kozjim sirom Brique de chevre

Če brskate med recepti s kozjim sirom, ste naleteli na hiter in okusen prigrizek. Odličen tudi za na pot. Sladek okus jabolk in mehak kozji sir La Brique de Chevre sta nepričakovan, a popoln par.

Čas priprave

45 minut

Količina

Za 12 muffinov

Sestavine

200 g bele moke

50 g polnozrnate moke

2 žlički pecilnega praška

100 g sladkorja

1 žlička vaniljeve arome

2 jajci

1,3 dl mleka

4 žlice olja

2 jabolki

za glazuro:

150 g sladkorja v prahu

4 žlice vode

nekaj kapljic vaniljeve arome

2 žlici nasekljanih lističev timijana

za okras:

24 tankih rezin kozjega sira Brique de chevre

20 g tekočega medu

lističi ali cvetovi timijana za okras

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 180 °C. V pekač za 12 muffinov namestimo papirnate posodice. Jabolki operemo, olupimo in naribamo.
  2. V veliki skledi zmešamo suhe sestavine: obe vrsti moke, pecilni prašek in sladkor.
  3. V drugi skledi razžvrkljamo jajci in primešamo mleko, olje in vaniljevo aromo. To mešanico zlijemo v skledo s suhimi sestavinami in dobro premešamo. Vmešamo še naribana jabolka.
  4. S pripravljeno zmesjo napolnimo papirnate posodice in muffine pečemo 25 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, naj se nekaj minut ohlajajo v pekaču, nato jih prestavimo na rešetko, kjer naj se ohladijo do konca.
  5. Za glazuro v skledi stepemo sladkor v prahu, vodo in vaniljevo aromo, nato dodamo nasekljane timijanove lističe in nežno premešamo. V glazuro pomočimo zgornjo stranico muffinov (ali pa jih z glazuro prelijemo), da je obloga tanka.
  6. Kozji sir Brique de chevre tanko narežemo in prihranimo na sobni temperaturi, da se razvije poln okus.
  7. Ko se glazura na muffinih strdi, nanjo kapnemo nekaj medu, na muffine previdno položimo po dve rezini kozjega sira Brique de chevre in jih okrasimo s timijanovimi lističi ali cvetovi.