Siri

Siroljub je za vas pripravil nabor sirov, ki ga mora poznati vsak siroljub.
Spoznajte jih, preglejte jih, uvrstite jih na svoj krožnik.
In saj veste. Lahko si preberete vse o sirih, ampak zares jih boste spoznali šele, ko jih poskusite.

Président Emmental je poltrdi sir, ki združuje kombinacijo nežne teksture in sadnega okusa. Za ta sir so značilne luknje v velikosti lešnika. Zaradi zapletenega fermentacijskega procesa, ki tvori luknje pa velja za enega najtežjih sirov za proizvodnjo. Okus emmental sira že generacije navdušuje tako mlajše kot tudi starejše člane družine.

Več o siru

Président mladi kajmak ima okus tradicionalnega kajmaka in je narejen po domači recepturi. Gre za pravi srbski kajmak.

Več o siru

Cheddar izvira iz Velike Britanije. Prepoznaven je po značilnem vonju in prijetnem, ravno prav slanem okusu. Poltrdi kravji sir je eden najbolj priljubljenih sirov na svetu, cheddar rezine pa so zaradi okusa in debeline rezin idealne za v hamburgerje.

Več o siru

Président emmental palčke so hitra in zabavna oblika prigrizka tako za otroke kot tudi za odrasle. Palčke so enostavne za uporabo, saj pakiranje vsebuje 8 posamično pakiranih palčk, ki pripravljene za takojšnje zaužitje. Odkrijte slasten okus tradicionalnega poltrdega sira.

Več o siru

Brie je pravo kraljevsko darilo, dobesedno, saj ga je Charles d’Orléans v svojem času poklanjal dvornim damam. Prepoznamo ga po nežnem, ampak svojstvenem okusu in bogati, kremni teksturi. Zoren je iz pasteriziranega mleka, zaradi česar ostaja ves čas ravno prav zrel. Président mini Brie je zaradi svoje prilagojene velikosti odličen za piknike. Svojo najljubšo osebo povabite na sprehod do skritega zelenega kotička in si privoščite piknik s francoskim navdihom.

Več o siru

President Snack s plesnijo je nežen kremast sir s prijetno nežno aromo z notami oreščkov. Sir je primeren za uporabo v omakah, sendvičih ali pa postrežen ob sadju in mesnih izdelkih. Sir se prav tako odlično poda k penečim vinom.

Več o siru

President Emmental topljeni sir je sladkasto mandljevega okusa karakterističen za sir emental. Obogati razne jedi in omake, prav tako tudi sendviče in prigrizke.

Več o siru

Président Camembert topljeni ima okus tradicionalnega sira Camembert, ki bo zadovoljil prav vse ljubitelje sirov. Ta sir je pripravljen, da ga namažemo na kruh in piškote, ali da postane del kulinaričnih izzivov.

Več o siru

Poltrdi sir iz ovčjega mleka, staran najmanj 70 dni. Izdelan je po tradicionalni recepturi v francoski Baskiji. Je gladkega, sladkega okusa z orehastim zaključkom. Lahko ga uživate kot prigrizek s sadjem, z zelenjavo na žaru, sušenim mesom in celo v solatah.

Več o siru

Cheddar izvira iz Velike Britanije. Prepoznaven je po značilnem vonju in prijetnem, ravno prav slanem okusu. Poltrdi kravji sir je eden najbolj priljubljenih sirov na svetu, saj je idealen za v sendviče in hamburgerje, za pripravo slanih omak in tudi kot dodatek k toplim obrokom.

Več o siru

Cheddar izvira iz Velike Britanije. Prepoznaven je po značilnem vonju in prijetnem, ravno prav slanem okusu. Poltrdi kravji sir je eden najbolj priljubljenih sirov na svetu, saj je idealen za v sendviče in hamburgerje, za pripravo slanih omak in tudi kot dodatek k toplim obrokom.

Več o siru

Majhni medaljoni sira iz kozjega mleka vnašajo na pogrnjeno mizo spekter osvežilnih okusov. Prihaja iz osrčja regije Poitou-Charentes, kjer se od leta 1940 čisti sir zori z največjo skrbnostjo v popolnih pogojih. Medaljoni sira se odlično podajo v številne tople jedi: v slano pito, pico, omleto ali preprosto na zlatorumenem popečenem kruhku.

Več o siru

Président Au Chevre je kozji sir z izrazito mehko teksturo in malo tršo skorjo. Je bogat vir kalcija.

Več o siru

Veščina izdelovanja sira Président Fondue izhaja iz francoskih Alp, uporabljeni pa so trije različni siri, da je dosežen najboljši možen in poln okus fondija.

Več o siru

Camembert je nedvomno najslavnejši izmed francoskih sirov. Je kralj sirov z gladko teksturo in okusom, ki se razvija s staranjem sira: od mladega ostrega in svežega do zrelega kremastega in polnega okusa. Pod belo skorjo se skriva mehka sredica z značilnim, nepozabnim okusom. Strežemo ga ob vsaki priložnosti, izjemen pa je pečen s česnom in zelišči ali tradicionalno postrežen s francosko bageto. Poleg se prileže kozarec prav ohlajenega Chardonnaya, čigar rahla kislost odlično dopolni bogato teksturo in kremasto rezino Camberberta.

Več o siru

Brie je pravo kraljevsko darilo, dobesedno, saj ga je Charles d’Orléans v svojem času poklanjal dvornim damam. Prepoznamo ga po nežnem, ampak svojstvenem okusu in bogati, kremni teksturi. Zoren je iz pasteriziranega mleka, zaradi česar ostaja ves čas ravno prav zrel. Président mini Brie je zaradi svoje prilagojene velikosti odličen za piknike. Svojo najljubšo osebo povabite na sprehod do skritega zelenega kotička in si privoščite piknik s francoskim navdihom.

Več o siru

Palet de Chèvre je nežen sir z mlečno sredico. Značilnega mehkega in nežnega okusa, 100 % kremate teksture z ravno pravšnjim okusom kozjega mleka. Pravi sir za vse, ki se radi razvajajo ob prefinjeni sirni plošči z prvovrstnimi okusi in aromami.

Več o siru

La Brique de Chevre je kozji sir, specialiteta iz izbranega kozjega mleka, ki se običajno stara sedem dni. Mehka plemenita tanka plast obdaja še mehkejšo sredico. Popolna izbira za sirne plošče, sendviče in toaste, pogosto se uporablja tudi pri kuhi.

Več o siru

Legenda pravi, da je bil Modri sir odkrit po naključju, ko je pastir v gorski jami pozabil mleko in kruh. Ko se je vrnil, je našel z modrimi linijami prepleten sir, ki je danes zoren v gorovju regije Auvergne v Franciji. Ima trdno teksturo z nežnim okusom in je popolna izbira za enostaven sirov krožnik, lahko pa ga nadrobite po vrhu svoje najljubše solate.

Več o siru

Ves svetovni Roquefort je staran v naravnih jamah Roquefort-sur-Soulzon, kjer dozori dobro uravnotežen sir, zoren iz nepasteriziranega ovčjega mleka. Société Roquefort je deloma vlažen in drobljiv, z značilnimi linijami modre plesni, ki siru daje oster vonj in okus. V ustih je najprej nežen in sladek, z dimljenim in slanim zaključkom.

Bele sire, ki so večinoma stari dva dni, prinesejo v naravne jame Roquefort-sur-Soulzon, kjer se starajo tri mesece v naravnem ritmu največje sirne jame na svetu. Razdrobite ga po površini pice, solate ali testenin. Ali ga postrezite na sirni plošči poleg na rezine narezanih jabolk in marelic.

Več o siru

Raclette je poltrdi sir, zoren na obeh straneh francoskih in švicarskih Alp. Raclette izvira iz francoske besede ‘racler’, ki pomeni ‘strgati’. Značilen zanj je prijeten, aromatičen vonj s kremno teksturo, ki postreže z okusom po oreščkih, do mlečnega tona. Večinoma se ga uporablja topljenega kot prilogo ali polivko, ampak je odličen tudi kot sirna rezina.

Več o siru

Umetnost izdelave sirov sega še v čas, znan po epski starogrški umetnosti. Zapisi pričajo o feti v Homerjevi Odiseji, napisani okoli 8. stoletja p.n.š. Sicer je ne izdelujejo več v jamah Kiklopov, ampak njena sveža slanost še vedno ostaja razlikovalna prednost. Président predstavlja nabor fete, od trdne in drobljive do bogate in kremne. Razdrobite jo po vrhu solate ali pice, vključite jo v polivko za testenine ali jo poparčkajte s sladkim sadjem za dodatno popestritev okusov k vaši jedi.

Več o siru

Ta žlahtni mehki sir navduši s posebno mehko skorjo in kremno mehko sredico. S svojim odličnim aromatičnim okusom nudi ljubiteljem pikantnega mehkega sira edinstven užitek. Zaradi svoje edinstvene mehke strukture se kar topi v ustih.

Več o siru

Sir President brie s tartufi predstavlja popolnoma uravnoteženo kombinacijo okusov, kjer se značilni okus brija združi z nežnim okusom poletnega tartufa. Idealen je kot namaz na kruhu ali ob spremljavi korenčka in zelene.

Več o siru

Cheddar izvira iz Velike Britanije. Prepoznaven je po značilnem vonju in prijetnem, ravno prav slanem okusu. Poltrdi kravji sir je eden najbolj priljubljenih sirov na svetu, saj je idealen za v sendviče in hamburgerje.

Več o siru

Rumen sir blagega okusa, ki so ga prvotno zoreli na Nizozemskem iz kravjega mleka in je danes eden najbolj priljubljenih sirov na svetu. Pri zorenju ga sušijo nekaj dni, preden ga zaščitijo z rumeno skorjo, ki preprečuje nadaljnje izsuševanje. Pri staranju iz poltrdega nastane trdi sir.

Več o siru

Bel sir pikantnega okusa, ki v ustih razvije od sadnega tona do okusa po oreščkih. Odlikuje ga bogata maslena tekstura, ki se najbolje odreže v prigrizkih, kot nariban sir ali kot sir na žaru. Zoren je 6 mesecev v skorji.

Več o siru