Velikonočni Camembert Président v pečici s šunko in orehi

Za vas imamo specialiteto, ki bo obogatila veliko noč. Odlična kombinacija velikonočnih okusov in Camembert Président sira bo navdušila vsakega gosta. Pustite se razvajati na ta kulinarični praznik.

Čas priprave

25 min

Količina

3–4 osebe

Sestavine

1 sir President camembert,

60 g velikonočne šunke,

1 pest orehov,

2 cajni žlici drobno naribanega hrena,

1 šopek drobnjaka

Postrežemo z domačim/velikonočnim kruhom, pinco ali potico.

Postopek

1. Sir Camembert Président odvijemo iz papirja. Odrežemo zgornjo plast sira in ga položimo v lončen pekač.
2. 60 g velikonočne šunke narežemo na drobne kocke (približno 1×1 cm) in jih posujemo po siru. Pečemo v pečici, segreti na 200 °C,
približno 15 minut, da se sir stopi in zabrbota.
3. Medtem ko se sir peče, v ponvici brez maščobe na nizkem ognju popražimo pest orehovih polovičk. Pražene orehe nasekljamo na manjše koščke, drobnjak pa drobno nasekljamo.
4. Ko je sir pečen, ga posujemo s praženimi orehi, drobnjakom in hrenom ter ponudimo z domačim kruhom ali potico.

 

Velika noč je lahko okusnejša s pravim sirom. Preverite, kako ga vključiti v velikonočne jedi in navdušiti.