Pečen camembert v listnatem testu s sladkim džemom

Recept, s katerim osvojite vse ljubitelje sira. Pečen camembert je dokaz, kako lahko hitro in z le nekaj pravimi sestavinami ustvarimo krepko jed, polnega okusa. Pa naj bo glavni obrok ali prigrizek ob pravemu kozarcu vina.

Čas priprave

35 min

Količina

Za 4 osebe

Sestavine

1 zavitek listnatega testa (250 g)

2 žlici brusnične marmelade

pest praženih orehov

1 kolut sira Camembert Président

1 rumenjak za premaz

Postopek

1. Zavitek testa razvijemo in razvaljamo. En trak testa odrežemo in prihranimo (kasneje ga uporabimo za okraševanje).

2. Sredino razvaljanega testa premažemo z marmelado v premeru, enakem premeru koluta sira, in posujemo z grobo nasekljanimi orehi. Na orehe položimo kolut sira Camembert Président.

3. Robove testa premažemo z rumenjakom. Sir zavijemo v testo. Na robovih testo dobro stisnemo in znova premažemo z rumenjakom. Sir prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, tako da so zavihki in robovi na spodnji strani.

4. Iz prihranjenega testa z modelčki za piškote izrežemo poljubne oblike, s katerimi okrasimo zgornjo ploskev. Okraske na testo prilepi s kančkom rumenjaka. Vse skupaj premažemo z rumenjakom in postavimo v pečico, ogreto na 180 °C. Pečemo 15 do 20 minut, da dobi testo zlato rjavo barvo.

Namigi

  • Na enak način lahko spečete tudi sir brie.
  • Brusnično marmelado lahko nadomestite s kutinovim želejem, ki doda pečenemu camembertu prav poseben čar. Lahko pa uporabite tudi jagodno ali šipkovo marmelado.
  • Orehe prepražite tako, da jih na vroči ponvici počasi segrevate in ves čas mešate, da se ne bi preveč zažgali.