35 min
Čas priprave
Recept, s katerim osvojite vse ljubitelje sira. Pečen camembert je dokaz, kako lahko hitro in z le nekaj pravimi sestavinami ustvarimo krepko jed, polnega okusa. Pa naj bo glavni obrok ali prigrizek ob pravemu kozarcu vina.
Čas priprave
35 min
Količina
Za 4 osebe
Sestavine
1 zavitek listnatega testa (250 g)
2 žlici brusnične marmelade
pest praženih orehov
1 kolut sira Camembert Président
1 rumenjak za premaz
Postopek
1. Zavitek testa razvijemo in razvaljamo. En trak testa odrežemo in prihranimo (kasneje ga uporabimo za okraševanje).
2. Sredino razvaljanega testa premažemo z marmelado v premeru, enakem premeru koluta sira, in posujemo z grobo nasekljanimi orehi. Na orehe položimo kolut sira Camembert Président.
3. Robove testa premažemo z rumenjakom. Sir zavijemo v testo. Na robovih testo dobro stisnemo in znova premažemo z rumenjakom. Sir prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, tako da so zavihki in robovi na spodnji strani.
4. Iz prihranjenega testa z modelčki za piškote izrežemo poljubne oblike, s katerimi okrasimo zgornjo ploskev. Okraske na testo prilepi s kančkom rumenjaka. Vse skupaj premažemo z rumenjakom in postavimo v pečico, ogreto na 180 °C. Pečemo 15 do 20 minut, da dobi testo zlato rjavo barvo.
Namigi