Testenine s štirimi siri

Testenine s štirimi siri so postale stalnica za hitro pripravljeno kosilo. A največji trik je v izbiri štirih sirov, ki to jed dvignejo na še okusnejšo raven. Presenetite pri naslednjem kosilu in preizkusite izbor v receptu.

Čas priprave

15 min

Količina

Za 4 osebe

Sestavine

400 g testenin

70 g sira Société Roquefort

100 g sira Président Emmental

70 g sira Président Brique de vache

50 g sira Jošt Premium Iberski

2 dl mleka

muškatni orešček

beli poper

sol

Postopek

  1. V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in vanjo vsujemo testenine.
  2. Medtem ko se testenine kuhajo, pripravimo omako. Sir ementalec naribamo, Brique de vache narežemo na tanke rezine, Jošt Premium Iberski prav tako naribamo, roquefort narežemo na koščke.
  3. V kozici rahlo segrejemo mleko, dodamo ementalec in Brique de vache ter zelo nežno segrevamo na nizki temperaturi, da se sira stopita. Zelo pomembno je stalno mešanje, saj le tako nastane gladka omaka. Začinimo jo z malo muškatnega oreščka in belega popra.
  4. Ko so testenine kuhane na zob (al dente), jih odcedimo, a prihranimo malo vode od kuhanja. V kozico z omako dodamo koščke sira roquefort, premešamo, dodamo testenine in nariban sir Jošt Premium Iberski. Nežno premešamo, da se vse testenine prekrijejo z omako in se stopi tudi roquefort. Če je jed pregosta, dodamo še malo prihranjene vode, v kateri so se kuhale testenine, premešamo in odstavimo z ognja.
  5. Testenine razdelimo na krožnike, nanje po želji nameljemo še malo popra in takoj postrežemo.