Président Raclette

6,65 kg kolut

Raclette je poltrdi sir, zoren na obeh straneh francoskih in švicarskih Alp. Raclette izvira iz francoske besede ‘racler’, ki pomeni ‘strgati’. Značilen zanj je prijeten, aromatičen vonj s kremno teksturo, ki postreže z okusom po oreščkih, do mlečnega tona. Večinoma se ga uporablja topljenega kot prilogo ali polivko, ampak je odličen tudi kot sirna rezina.

kravje

poltrdi sir

Blag

3-6 mesecev

Je aromatičen švicarski sir, ki se tradicionalno ponudi topljen, ob spremljavi vročega kuhanega krompirja. Tej švicarski specialiteti radi dodajo tudi kisle kumarice, vložene čebulice in izbor suhomesnatih izdelkov. Čeprav njegova aroma najbolje pride do izraza ob toplotni obdelavi, ga lahko na manj tradicionalen način ponudite tudi na plošči sirov, ob spremljavi osvežilnega svežega sadja, kot je grozdje, jabolka ali čvrste hruške.