Société Roquefort

100 g

Ves svetovni Roquefort je staran v naravnih jamah Roquefort-sur-Soulzon, kjer dozori dobro uravnotežen sir, zoren iz nepasteriziranega ovčjega mleka. Société Roquefort je deloma vlažen in drobljiv, z značilnimi linijami modre plesni, ki siru daje oster vonj in okus. V ustih je najprej nežen in sladek, z dimljenim in slanim zaključkom.

Bele sire, ki so večinoma stari dva dni, prinesejo v naravne jame Roquefort-sur-Soulzon, kjer se starajo tri mesece v naravnem ritmu največje sirne jame na svetu. Razdrobite ga po površini pice, solate ali testenin. Ali ga postrezite na sirni plošči poleg na rezine narezanih jabolk in marelic.

ovčje

mehek

Blag

3 mesece

Roquefort in dober kruh s hrustljavo skorjo sta odličen par, družbo pa jima lahko delajo praženi mandlji ali orehi, sladki in mesnati sveži datlji ter med. Čeprav sirov ne kombiniramo s citrusi, pa roquefort dobi povsem novo dimenzijo, ko ob njem ponudimo tanke rezinice kandirane pomarančne lupine. Za prave raziskovalce pa namig: roquefort in temna čokolada!