Fini siri za fina druženja v naravi

Sončni dnevi nas kličejo ven iz stanovanj – v gozd, na travnik, k reki, jezeru ali morju. Dolgi in topli popoldnevi so idealni za sprehode in posedanje na odeji v prijetni družbi in ob okusnih grižljajih.

Prav gotovo se v vaši bližini nahaja kakšen neodkrit biser, odmaknjen od vrveža vsakdana. Takoj za tem, ko določite cilj svojega izleta, napoči čas, da izberete tudi jedi, s katerimi si boste polepšali druženje v objemu narave. Pri tej odločitvi vam pomaga Siroljub.

Romantični piknik v dvoje

Svojo najljubšo osebo povabite na sprehod do skritega zelenega kotička in si privoščite piknik s francoskim navdihom. S seboj vzemite večjo odejo in košaro, napolnjeno z dobrotami – namesto klasičnih sendvičev pripravite hrustljavo francosko bageto, kakšen okusen namaz, par rezin prvovrstne salame in nekaj sirčkov Président mini brie.

Sirčki Président mini brie bodo odlični v kombinaciji z olivami ali češnjevimi paradižniki, seveda pa ne pozabite tudi na pijačo, na primer domačo limonado in steklenico ohlajenega vina rosé ali dobrega francoskega rdečega vina. Posladkajte se še s kakšnimi rogljički ali kolački ter uživajte v dobri družbi, prijetnem pogovoru, drobnih nasmehih in romantičnem spogledovanju.

Namig: Sirčke Président mini brie hranite v hladilniku tik do odhoda. Med potjo se bo sir ogrel na sobno temperaturo, pri kateri brie razvije svoj okus v popolnosti. Če je dan res vroč in pot daljša, pa sirčke Président mini brie v košaro položite tik ob močno ohlajeno steklenico pijače.

Namig: Palčke Président emmental so priročno pakirane vsaka v svoj ovoj z enostavnim odpiranjem, zato so posebno priročne za na pot ali otroško malico. Ljubko oblikovana embalaža bo navdušila najmlajše in jih pritegnila k obroku, bogatem s kalcijem in beljakovinami.

V naravo z najmlajšimi

Na topel dan se z družino odpravite na krajši pohod. Skupaj skrbno izberite pot in izdelajte načrt, pogovorite se o opremi in oblačilih, ki jih morate zložiti v nahrbtnike, in ne pozabite na malico. Vsak starš, ki se je na izletu znašel s sprva namrgodenim, nato pa zaradi lakote vedno bolj neučakanim mulčkom, namreč ve, kako pomemben je v takšnih trenutkih ustrezen obrok – tako za otrokovo kot lastno dobrobit.

Ko načrtujemo obroke za izlete, je treba misliti na praktičnost in obstojnost jedi. Poleg sadja in žitnih ploščic za prvo silo vam bodo gotovo prav prišle drobne štručke, nekaj narezanih suhih mesnin, sezonska zelenjava in palčke Président emmental, ki bodo zlasti razveselile najmlajše. Če bo sila, jih bodo lahko pohrustali že na poti ali pa si bodo z njimi izdelali fine majhne sendviče.

Da pa izlet ne bo povezan le s hrano, si vzemite čas še za igro skrivalnic, nabiranje travniških cvetlic, izdelavo naravnih klobukov iz zelenih lapuhovih listov ter predvsem za veliko zabavnih pogovorov, objemov in smeha.

Namig: Velika prednost piknika doma je bližina hladilnika in večja pripravljalna površina, zato lahko vaše goste resnično razvajate s siri. Pripravite pravo sirno doživetje in sestavite ploščo raznolikih sirov in prilog.

Piknik doma

Piknik je vedno dobra ideja, četudi ga pripravimo na domačem balkonu ali terasi. Seveda so še posebno zabavni pikniki, ki vključujejo peko na žaru, ta pa nam nudi mnogo možnosti za uživanje v okusnih zelenjavnih in mesnih jedeh.

Postrezite si z mavričnim naborom surove ali na žaru popečene sezonske zelenjave in najljubših jedi z žara, a nikar ne pozabite, da so včasih trenutki, ko se hrana peče na žaru, tudi trenutki velike lakote. Zato vnaprej pripravite pozdrav iz kuhinje – drobne prigrizke kot so grisini, palčke Président emmental, sirčki Président mini brie, namazi in testeninske ali riževe solate, v katerih lahko združite svežo zelenjavo, tunino in raznolike sire, ki jih obožuje vsak Siroljub.si.